sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Lehtipihvi sämpylän välissä

Olemme tainneet jo muutamaan otteeseen hehkuttaa itsetehtyjen hampurilaisten herkullisuutta. Näin todella on. Muutama hot dog -sämpylöistämme pääsi lehtipihvin kanssa edustamaan lihaisia hampurilaisia. Jo sämpylöitä pyöritellessämme päätimme käyttää osan niistä hampurilaisiin ja näin ollen niistä tehtiin hieman reilumman kokoisia ja muodoltaan suhteellisen pyöreitä.

Testasimme hampurilaisiin Polkkapossun ohjeistamaa vuohenjuustokastiketta, jota ei turhaan kutsuta kuninkaalliseksi tai vähintään aateliseksi. Sipaisimme hampurilaistemme pinnoille myös sinappista hunajaa ja taisipa väliin joutua vielä Heinzin ketsuppiakin. Kasvispuolta hampurilaisten välissä edusti tomaatti, maustekurkku, jääsalaatti ja hillottu punasipuli. Lihaisuuden purilaisiin toi suolalla ja pippurilla maustettu lehtipihvi.

Vuohenjuustokastike

1 1/2 cm kiekko vuohenjuustoa
1/2 prk smatanaa
1/2 prk ranskankermaa
pieni kourallinen pilkottua basilikaa
1/2 rkl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
muutama tippa tabascoa
tujaus worchesteria
suolaa

Soseuta vuohenjuusto haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Levitä hampurilaisen väliin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pentskele että on hyvän näköstä, aaaaahhhhhhh

Polkkapossu kirjoitti...

Tosta hampparikastikkeesta on tullut muuten ihan vakiokamaa, jos tässä perheessä hampurilaisia tehdään. Oon jopa saanut vuohesta tykkäämättömät kaverini pitämään vuohesta, kun en ole alkuun kertonut, mitä tahna pitää sisällään :D Olen niin iivöl.

Anonyymi kirjoitti...

No tuo kastike mahtaa tosiaan olla hyvää....

Anonyymi kirjoitti...

Kastike oli todellakin herkkua Pippurin mielestä. Lime puolestaan ei vapaaehtoisesti vuoheen sekaannu.