Olemme todenneet useaan otteeseen, että pesto sopii hyvin leivän maustajaksi, joten tällä kertaa jääkaapissa nököttävä pestopurkin puolikas pääsi patonkien täytteeksi. Täytetyistä patongeista tulikin maukkaan maistuvia.
5 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 dl rouheisia sämpyläjauhoja
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
100 g punaista pestoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon noin 42 asteinen vesi. Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina levyksi, levitä pesto levylle ja kääri taikina rullalle. Tee vinot viillot patonkeihin, kohota uunin lämpenemisen ajan ja paista 225 asteessa noin 12-13 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti