torstaina, syyskuuta 20, 2007

Panzanella

Jos kaapistasi löytyy hieman kuivahtanutta vaaleaa leipää, voit valmistaa siitä leipäsalaatin eli panzanellan. Tämä italialainen salaatti on alkuperämaassaan erityisen suosittu varsinkin kesäaikaan.

8 siivua kuivahtanutta maalaisleipää
10 kirsikkatomaattia puolitettuina
1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
basilikaa
suolaa ja pippuria

Upota leivät hetkeksi veteen ja purista sitten käsin pois kaikki vesi, jonka leivät ovat imeneet. Paloittele leipä pieniksi palasiksi kulhoon. Purista tomaatista hieman mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat. Lisää joukkoon sipulisuikaleet, oliiviöljy ja punaviinietikka. Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Ei kommentteja: