Sekasopan Marie on onneksi kuitenkin ohjeistanut kaksi loistavaa leipää, jotka syntyvät yhdestä taikinasta. Nämä leivät ovat ihanan pehmeitä ja kuohkeita, kerrassaan herkullisia!
1 1/2 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
4 dl reilusti kädenlämpöistä maitoa
14 g kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
3 rkl pestoa
12-13 dl vehnäjauhoja
Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi ja maito keskenään ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, siirappi, suola, öljy ja pesto. Sekoita hyvin ja lisää jauhot desi kerrallaan samalla vaivaten niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina puoliksi. Valmista toisesta taikinasta pestoleipä ja toisesta tomaatti-fetaleipä.
Pestoleipä
6 rkl pestoa
merisuolaa
Kauli puolikas taikina litteäksi levyksi ja levitä noin puolet pestosta levylle tasaisesti ja rullaa napakalle rullalle jättäen saumapuoli alaspäin. Nosta leipä leivinpaperille. Taputtele leipä litteäksi koko pituudeltaan ja painele sormen päällä kuoppia sinne tänne leipään. Voitele leipä lopulla pestolla.
kirsikkatomaatteja viipaloituna
fetaa kuutioina
1/2 dl oliiviöljyä
yrttejä maun mukaan, kuten ruohosipulia ja basilikaa
merisuolaa
Muotoile toisesta taikinanpuolikkaasta pitkulainen pötkö ja nosta se leivinpaperille pestoleivän viereen. Taputtele pötkö litteäksi ja painele sormella kuoppia leipään. Painele tomaattiviipaleet ja fetakuutiot leivän pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti