Kodin kuvalehden ohjeella syntyi yksi parhaimmista juustokakuista, jota olemme maistaneet. Tätä tehdään ihan varmasti jatkossakin. Tilasin tällaisen jo äitienpäiväksikin.
Pohja
15 tummaa täytekeksiä murskattuina
noin ½ dl voisulaa
Täyte
4 munaa
2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa notkistettuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g maitosuklaata sulatettuna
100 g valkosuklaata sulatettuna
Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele paperi sekä vuoan reunat kevyesti. Valmista pohja sekoittamalla murskatut keksit ja voisula keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kermavaahto ja notkistettu tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Sekoita taikinan ensimmäiseen osaan sulatettu tumma suklaa. Kaada taikina keksipohjan päälle.
Valmista seuraava samalla tavalla käyttämällä maitosuklaata ja kaada sitten varovasti irtopohjavuokaan ensimmäisen kerroksen päälle.
Sekoita viimeiseen taikinamäärään valkosuklaa ja kaada se päällimmäiseksi kerrokseksi vuokaan. Tasoita varovasti, ettei se pääse sekoittumaan alempien kerrosten kanssa.
Paista kakkua noin 45 minuuttia uunin keskitasolla 175 asteessa tai niin kauan, kunnes taikina on kiinteää keskeltä.
1 kommentti:
Ooooooh! Vaikuttaa aikas täydelliseltä! Slurps! :b
Lähetä kommentti