lauantaina, huhtikuuta 30, 2011

Yrttiset tomaatti-fetapiiraat

Toissapäiväiset vieraamme saivat nautiskella kolmen suklaan juustokakun ohella suolaisena tarjottavana Yhteishyvän ruokamaailman ohjeella tehdyistä pikkupiiraista, joihin kätkeytyi tomaatin, fetan ja basilikan makua. Tuoretta basilikaa emme vain onnistuneet kaupasta saamaan, sillä pääsiäisen vuoksi yrttihyllytkin ammottivat tyhjyyttään.


(12 kappaletta)

400 g piirakkataikinaa

Täyte
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
150 g ranskankermaa
2 munaa
1 tl timjamia
200 g fetajuustoa
0,5 dl tuoretta silputtua basilikaa
10 kirsikkatomaattia

Kauli taikina ja painele pieniin piirasvuokiin/muffinssivuokiin.Valmista täyte sekoittamalla aurinkokuivattu tomaattisilppu, ranskankerma, munat ja timjami keskenään. Asettele taikinan päälle murustettua fetajuustoa ja basilikasilppua. Kaada päälle muna-kermaseos. Painele pinnalle vielä kirsikkatomaatin puolikkaita. Kypsennä uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

Haidi kirjoitti...

Oj, miten herkullisen näköisiä!

-Heidi

Fibula kirjoitti...

Oioi, miten ihanan näköisiä!