sunnuntai, maaliskuuta 20, 2011

Munakoisogratiini

Arla Ingmanin ohjeen pohjalta tehty tomaattinen munakoisogratiini oli maukas kasvislisäke lihalle.

1 munakoiso
1/2 tl suolaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita/öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutiota
150 g juustoraastetta (esim. emmental)

Viipaloi munakoiso sentin paksuisiksi kiekoiksi ja lado viipaleet talouspaperille. Ripottele päälle suolaa. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva pannulla ja paista sipulisilppu pehmeäksi, mutta älä ruskista. Lisää tomaattimurska ja -pyree ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita siihen 2/3 juustoraasteesta. Pyyhi munakoisoviipaleet ja paista ne rasvassa pannulla noin minuutti puoleltaan.

Kerrostele munakoisoviipaleet ja tomaattikastike uunivuokaan. Kaada lopuksi juustokastike tasaisesti paistoksen päälle ja ripottele loput juustoraasteesta ruoan pinnalle. Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: