lauantaina, maaliskuuta 05, 2011

Suklaa-marenkikakku

Suklaakakuista pitäville vieraillemme löysin Suzy Suklaa -blogista hyvältä kuulostavan ohjeen. Vasta tekovaiheessa huomasin, että alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lainkaan mainittu kaakaon määrää, joten tein "kaakaotahnasta" oman version. Lopputulos oli joka tapauksessa hyvin onnistunut ja maukas.

Kakkupohja
100 g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl kiehuvaa vettä
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte
2 dl vispikermaa
2 rkl mascarponea tai rahkaa
suklaanpaloja, esimerkiksi Geisha

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen välillä vatkaten. Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tasaiseksi tahnaksi ja sekoita ne taikinaan. Lopuksi siivilöi jauho-leivinjauheseos käännellen taikinaan ja jaa taikina puoliksi kahteen voideltuun halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuokaan.

Marenkia varten vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää se puoliksi jakaen vuokiin. Jätä kuitenkin reunoille 1-2 cm:n marengiton alue.

Kypsennä kakkuja uunin alaosassa 160 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä irtopohjavuoissa. Nosta ensin toinen kakuista tarjoiluastialle, levitä päälle kermaseos ja lopuksi nosta päälle toinen kakuista. Kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, että se ehtii kunnolla mehevöityä.

1 kommentti:

Katarina kirjoitti...

Kivan näköinen kakku ja varmasti maukas :)