lauantaina, toukokuuta 01, 2010

Feta-kasvisvuoka

Tämä feta-kasvisvuoka on niin herkullista, että sitä on tullut tehtyä jo useamman kerran ja ohje on nyt tallennettava tänne, vaikkakin taas ilman kuvaa.

Ohjeen ajat ovat hyvin summittaisia eli kannattaa maistaa välillä, ovatko kasvikset maun mukaisesti joko hyvin pehmeitä tai vielä hieman "rapsakoita".

1 munakoiso
2 paprikaa
2-3 sipulia
1 bataatti
1 prk fetaa öljymarinadissa (esimerkiksi Pirkka salaattijuustokuutiot öljymarinadissa 375/200 g)
1 1/2 tl provencen yrtit -mausteseosta
sitruunapippuria
suolaa

Kuori ja lohko bataatti ja sipuli sekä pese ja lohko munakoiso ja paprikat reiluiksi paloiksi. Levitä palat laakeaan vuokaan. Sekoita joukkoon 1/2-1 dl juuston öljyä sekä yrtit ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia. Lisää joukkoon juusto ja kypsennä vielä 10-20 minuuttia. Ripottele ennen tarjoilua vielä pinnalle tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja: