Nyt tulee lähes vuorotellen pelkkiä leivonnaisia ja pastoja, mutta mikäs siinä, kun ne ovat niin hyviä. Salviaa on hyödynnetty keittiössämme tähän saakka harvoin, mutta esimerkiksi tätä salviapastaa tulee varmasti tehtyä muulloinkin. Ideaa salvian käyttöön saimme täältä.
400 g pastaa
kourallinen tuoretta salviaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl limen mehua
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
suolaa
sitruuna- tai mustapippuria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Pastan valmistuessa pyöräytä kuumassa öljyssä paistinpannulla silputut salvianlehdet, puristetut valkosipulinkynnet, puolen sitruunan mehu ja mausteet. Nosta pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon voi.
Sekoita kastike pastan joukkoon ja raasta päälle parmesaania.
1 kommentti:
Hieno blogi teillä! Minäkin käytän salviaa ihan liian harvoin, ehkä kokeilen tätä reseptiä lähipäivinä :)
Lähetä kommentti