torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Fetalla täytetyt broilerinfileet ja lohkoperunat grillissä

Olemme varsin huonoja makkaran grillaajia ja sen vuoksi näin kesällä onkin etsiskeltävä ideoita erilaisiin grillissä valmistettaviin ruokiin. Kirjasta nimeltä Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat löytyi herkullisen kuuloinen ohje täytetyistä broilerinfileistä, jotka päätimmekin sitten valmistaa grillissä. Kanan kaveriksi grillattiin lohkoperunoita ja kaiken tämän kruunasi juustoinen kastike.


Täytetyt broilerinfileet


4 broilerinfileetä
100 g fetaa
1 pieni sipuli
1 pala paahtoleipää
noin 1 rkl valmista pestokastiketta
valkopippuria

Murskaa valutettu feta, hienonna kuorittu sipuli ja hienonna paahtoleipä, josta on reunat poistettu. Sekoita aineet keskenään ja lisää pesto. Täytteen tulee olla riittävän kiinteää, että se pysyy fileiden sisällä. Mikäli se tuntuu löysältä, lisää leipää. Mausta valkopippurilla.

Leikkaa broilerinfileiden sivuihin terävällä veitsellä syvät viillot. Täytä ne ja sulje cocktailtikuilla. Grillaa kypsiksi.

Grillatut lohkoperunat

perunoita
öljyä
suolaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta

Kuori ja viipaloi perunat lohkoiksi. Pyörittele lohkoja öljy-mausteseoksessa. Grillaa perunoita alumiinivuoassa tasaisella lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Juustokastike

2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl pestokastiketta
1 dl ruokakermaa
3 rkl parmesaaniraastetta
maizenasuurustetta
suolaa
valkopippuria

Kiehuta kastiketta varten vesi kattilassa ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Sulata joukkoon tuorejuusto ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää pesto, ruokakerma ja parmesaani. Kiehauta ja lisää suurustetta, kunnes saat sopivan paksuuden. Maista ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos erittäin maukkaasta reseptistä!