lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Mansikkapiirakka

Olemme suosineet viime aikoina nopeita ja helppoja ohjeita niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Kirsin keittiö tarjosi ohjeen yksinkertaisista aineksista helposti valmistuvaan mansikkapiirakkaan.

Muistattehan myös vaniljaisen mansikkapiirakan ja mansikkaclafoutiksen ohjeen. Ja lisäksi kun raparperikausikin on käsillä, herkullinen vaniljainen mansikka-raparperipiirakka on hyvä keino raparperisadon hyödyntämiseen.


2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita
1/2 dl maitoa
mansikoita

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Ota huomioon, että piirakka ei ole kovin makeaa, joten sokerin määrää voi myös lisätä, mikäli haluaa makeutta. Lisää kuivien ainesten joukkoon sulatettu margariini/voi ja sekoita taikina murumaiseksi. Ota taikinasta noin 3/4 dl talteen ja sekoita lopun taikinan joukkoon maito. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n vuokaan. Lado pohjan päälle mansikoita ja ripottele päälle taikinamuruset. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt tätä pari kertaa ja tämä on kieltämättä herkullista! Ei yhtään liian makea, kuten suurin osa piirakoista yleensä on.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä muuten, mutta piti tehdä kaksinkertainen annos, jotta riitti n. 25cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan:) Sitte jäi ripaus yli mutta tulipahan päälle hiukkasen enemmän.

Kysyjä kirjoitti...

Eikö tohon tuu munia?

Pippuri kirjoitti...

Tähän ohjeeseen ei todella tule munia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana resepti, kiitos! Tuo maidon määrä ei kyllä mulla toiminut, tuli pullataikinamaista mössöä, ensi kerralla laitan enintään 1 rkl.