maanantaina, syyskuuta 03, 2007

Mansikkaclafoutis

Jo jonkin aikaa meillä on ollut etsinnässä leivonnainen, jossa yhdistyvät hyvä maku, vähärasvaisuus ja -sokerisuus. Kevennetyssä mansikkaclafoutiksessa nämä vaatimukset täyttyvät. Täyteläisemmän clafoutiksen saa lisäämällä sokeria ja vaihtamalla maidon kermaan.

Kevennetty mansikkaclafoutis

500g mansikoita
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jogurtti ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada taikina
voideltuun ja jauhotettuun piirakka- tai irtopohjavuokaan ja ripottele päälle halkaistut mansikat. Paista piirasta 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit varmistua kypsyydestä työntämällä tikun piiraan keskelle, jolloin tikkuun ei pitäisi tarttua enää taikinaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miltäs tämä piirakka maistui? Olisiko hyvä vierastarjottava?:)

Pippuri kirjoitti...

Meidän makuumme tämä piirakka sopi hyvin. Se oli ihanan marjaisaa ja mehukasta. Saattaa kuitenkin olla, että jos on kovin perso makealle, kannattaa sokerin määrää hieman lisätä.

Kerrohan mitä pidit tai miten vieraille maistui, jos kokeilet.

Anonyymi kirjoitti...

teidän keittiössä syödään kyllä todella paljon herkkuja! ;)