maanantaina, kesäkuuta 08, 2009

Marinoitua kesäkurpitsaa ja pehmeän pippurista broileria

Pirkan ohjetta mukaillen valmistui riisin ja broilerikastikkeen seuraksi marinoituja kesäkurpitsoja, jotka saivat lautasella vielä kaverikseen mozzarellaviipaleita. Tämä ruoka on mukava ja nopeasti valmistettava arki-illan ruoka, jos on vaan riittävästi aikaa odottaa kesäkurpitsojen marinoitumista. Toisaalta kesäkurpitsat voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana, niin ehtivät marinoitua ainakin riittävästi, sillä meidän kokemuksemme mukaan puolitoista tuntia ei vielä ollut riittävä aika kunnolliselle marinoitumiselle.


Marinoidut kesäkurpitsat

2 (noin 600 g) kesäkurpitsaa
1/2 dl valkosipulivalkoviinietikkaa
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
ripaus kuivattua basilikaa

Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsat noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Sekoita valkosipulivalkoviinietikka, oliiviöljy, hunaja, suola, sitruunapippuri ja basilika keskenään. Kaada seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti välillä sekoittaen.

Broilerikastike

400 g pehmeän pippurisia broilerin fileesuikaleita
1 iso tlk säilöttyjä herkkusieniä
3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
ripaus lime pepper -mausteseosta
ripaus pasta basilico-mausteseosta
1/2 dl juustoraastetta
1 rkl sitruunamehua

Kypsennä broilerin fileesuikaleet paistinpannulla, lisää valutetut herkkusienet ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon ruokakerma sekä mausteet ja anna hautua. Lopuksi lisää joukkoon juustoraaste ja sitruunamehu. Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja: