tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Mansikka-rahkamuffinssit

Makeiden muffinssien teossa on ollut taas valitettavan pitkä tauko, sillä muffinssit ovat yleensä varsin helppo- ja nopeatekoisia herkkuja. Mansikkaiset rahkamuffinssit olivat mukavaa seuraa kahvikupposelle. Suosittelemme lisäämään täytteeseen hieman sokeria, jolloin muffinsseista tulee makeampia ja näin ollen vieläkin maukkaampia.

10-12 kpl

Taikina
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl vanilliinisokeria
1/2 dl maitoa
1/4 dl öljyä
1 muna

Täyte
1 dl maitorahkaa
1 muna
1 rkl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
1 rkl maitoa
1/2 tl sitrunamehua
1 tl maissijauhoja
mansikoita

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja toisessa kulhossa nestemäiset aineet. Yhdistä ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita noin 1 rkl täytettä kuhunkin muffinssivuokaan taikinan päälle. Asettele lopuksi muutama marja täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taina Kiitos hyvästä ohjeesta, näitä tulee tehtyä toistekin :)

Anonyymi kirjoitti...

Jäivät jotenkin kovin mauttomiksi, vaikka pyrin maluakin tarkastamaan..