tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Juustoinen kesäkurpitsa-tomaattipiiras

Kun Kotivinkistä osui silmiin kesäpiiraan ohje, oli sen tekoon ryhdyttävä pikimmiten. Tuorejuusto vaihtui sulatejuustoon, mutta muuten piiras tehtiin alkuperäisen ohjeen mukaisesti. Loistava piirasohje!

Pohja
2½ dl hiivaleipäjauhoja
½ dl perunasosejauhetta
½ tl leivinjauhetta
¾ dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Vuokaan
rasvaa
seesaminsiemeniä

Täyte
100 g maustamatonta sulatejuustoa
100 g juustoraastetta
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattuja yrttejä, esimerkiksi basilikaa, timjamia, oreganoa
4 tomaattia
1 kesäkurpitsa
suolaa
sitruunapippuria

Sekoita hiivaleipäjauhot, leivinjauhe ja perunasosejauhe. Lisää rasva ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja seesaminsiemenillä vuoratun halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita sulatejuusto, juustoraaste, tomaattipyree ja mausteet keskenään ja levitä seos pohjan päälle. Asettele täytteen päälle ensin kerros tomaattiviipaleita ja sen jälkeen loput tomaatti- ja kesäkurpitsasiivut limittäin. Ripottele piiraan päälle suolaa ja situunapippuria. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia.

Ei kommentteja: