torstaina, elokuuta 28, 2008

Pellillinen kaurakuituleipää

Leipää on valmistunut keittiössämme taas tasaiseen tahtiin. Loistavan kuohkean ja mehevän pellileivän ohje löytyi Myllyn Parhaan sivuilta. Ensimmäisellä kerralla kokeilimme tehdä leivän appelsiinimehuun, mutta appelsiinin maku tuli mielestämme liikaa esiin. Toisella kerralla teimme leivän piimään ja se oli maultaan huomattavasti parempaa. Leivän koostumus houkuttelee mehevyydellään tekemään tätä jatkossakin.

6 dl piimää (tai omena- tai appelsiinituoremehua)
50 g hiivaa
5 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl kolmen viljan leseseosta
(½ dl auringonkukansiemeniä)
2 tl suolaa
2-3 rkl siirappia
½ dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi ja lisää sitten loput ainekset ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Ripottele pinnalle hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1/2-1 tuntia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja: