maanantaina, elokuuta 25, 2008

Omenainen keikauskakku

Jo pitkään on houkutellut jonkinlaisen keikauskakun tekeminen. Valion ohjeista löytyikin niin helppotekoiselta vaikuttava ohje, että oli sen tekoon ryhdyttävä eräänä päivänä hieman ennen iltapäiväkahvin aikaa. Saimmekin kakusta iltapäiväkahville loistavan mehevää ja maukasta seuraa.

Vuokaan
2 tl juoksevaa margariinia
1/2 tl kanelia
1/4 dl fariinisokeria
4 omenaa
2 rkl juoksevaa margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl inkivääriä

Taikina
1 muna
1 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele paperi ja vuoan reunat. Ripottele vuokaan kaneli ja fariinisokeri. Kuori ja viipaloi omenat. Kuumenna omenia margariinissa paistinpannulla, kunnes he hieman pehmenevät ja mausta ne sitten sokerilla ja inkiväärillä. Kaada omenaviipaleet vuoan pohjalle. Sekoita keskenään muna, sokeri ja kermaviili sekaisin ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina omenien päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä tarjoiluvadille ja tarjoa lisänä vaniljakastiketta.

1 kommentti:

Ketsuppi kirjoitti...

Nam. Nyt iski sitten makeannälkä.