Olemme viime viikkoina etsiskelleet ja kokeilleet erilaisia helppo- ja nopeatekoisia vauva-arkeen sopivia ruoka-ohjeita. Yksi hyvä reseptilöytö oli Myllyn Parhaan ohjeistama broileriohravuoka hieman sovellettuna.
2 ½ dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
noin 500 g broilerin fileesuikaleita kypsennettynä
1 tlk (n. 200 g/400 g) säilykepersikkaa pilkottuna
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunapippuria
1 rkl soijaa (tai kanafondia)
yhteensä noin 1 rkl timjamia, rakuunaa ja basilikaa
suolaa
noin 8 dl nestettä (persikoiden liemi + vettä)
Voitele laakea uunivuoka öljyllä ja mittaa vuokaan kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita ne keskenään ennen veden kaatamista ainesten päälle. Anna kypsyä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia.
3 kommenttia:
Onpa mukavan kuuloinen ohje! Olenko lukenut vain puolella silmällä viime aikoina, en tiedä, joten utelen: onko teillä vauva-arki jo menossa vaiko vasta tulossa?
Tämä ohje kuulostaa kyllä mukavan helpolta ja nopealta meidänkin arkeen, vaikkei vauvoja olekaan kuvioissa. Tällä viikolla ajattelin kokeilla tuota teidän tonnari-bataattivuokaa, ja kokeiluun menee kyllä tääkin ohje. Kiitos!
Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Teidän calzone-ohjeenne voimalla tuli muuten viime kesänä synnytettyä yksi suloinen tyttönen ;-). Kelpo synnärieväs oli.
Terkuin Eppu
Oliivia, vauva-arki on vasta tulossa. Varmaankin viimeistään kuukauden päästä perheemme on kolmehenkinen.
Eppu, mukava kuulla, että calzonet antoivat voimaa synnytykseen. Saa nähdä, mitä meidän vatsan täytteenä on, kun lähtö laitokselle tulee.
Lähetä kommentti