sunnuntai, elokuuta 24, 2008

Hedelmäinen broileriohravuoka

Olemme viime viikkoina etsiskelleet ja kokeilleet erilaisia helppo- ja nopeatekoisia vauva-arkeen sopivia ruoka-ohjeita. Yksi hyvä reseptilöytö oli Myllyn Parhaan ohjeistama broileriohravuoka hieman sovellettuna.


2 ½ dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
noin 500 g broilerin fileesuikaleita kypsennettynä
1 tlk (n. 200 g/400 g) säilykepersikkaa pilkottuna
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunapippuria
1 rkl soijaa (tai kanafondia)
yhteensä noin 1 rkl timjamia, rakuunaa ja basilikaa
suolaa
noin 8 dl nestettä (persikoiden liemi + vettä)

Voitele laakea uunivuoka öljyllä ja mittaa vuokaan kaikki ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita ne keskenään ennen veden kaatamista ainesten päälle. Anna kypsyä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia.

3 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Onpa mukavan kuuloinen ohje! Olenko lukenut vain puolella silmällä viime aikoina, en tiedä, joten utelen: onko teillä vauva-arki jo menossa vaiko vasta tulossa?

Tämä ohje kuulostaa kyllä mukavan helpolta ja nopealta meidänkin arkeen, vaikkei vauvoja olekaan kuvioissa. Tällä viikolla ajattelin kokeilla tuota teidän tonnari-bataattivuokaa, ja kokeiluun menee kyllä tääkin ohje. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Teidän calzone-ohjeenne voimalla tuli muuten viime kesänä synnytettyä yksi suloinen tyttönen ;-). Kelpo synnärieväs oli.

Terkuin Eppu

Pippuri kirjoitti...

Oliivia, vauva-arki on vasta tulossa. Varmaankin viimeistään kuukauden päästä perheemme on kolmehenkinen.

Eppu, mukava kuulla, että calzonet antoivat voimaa synnytykseen. Saa nähdä, mitä meidän vatsan täytteenä on, kun lähtö laitokselle tulee.