Kesän aikana olemme taas herkutelleet monenlaisilla leivonnaisilla. Yksi suussa sulavan hyydytetyn kakun ohje löytyi Krissen keittiöistä, joka oli puolestaan taltioitu Unelmakakut-kirjasta. Me teimme muuten ohjeen mukaan, mutta ainoastaan hieman pienemmillä määrillä.
Pohja
140 g tummia keksejä
70 g margariinia
Täyte
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
150 g vaniljarahkaa
70 g valkosuklaata
70 g daimia
4 liivatelehteä
Murenna keksit ja sekoita joukkoon sula margariini. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi.
Liota liivetelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon vaniljarahka, sulatettu valkosuklaa ja muruiksi rouhittu daim-suklaa sekoittaen täyte tasaiseksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne 1/2 dl:aan kiehuvaa vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Koristele esimerkiksi valkosuklaalastuilla ja keksimuruilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti