3 dl murskattuja digestive-keksejä
3 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl hunajaa
1 dl appelsiinituoremehua
4 liivatelehteä
3 säilykepersikkaa
½ dl fariinisokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljajogurttia
2 dl maitorahkaa
Murskaa keksit ja sekoita juokseva margariini ja hunaja murskattujen keksien joukkoon. Painele seos halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna kattilassa persikkaviipaleita, fariinisokeria ja sitruunamehua noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja mausta seos vaniljasokerilla. Hienonna persikat esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon jogurtti ja rahka.
Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Lisää jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele kakku halutessasi persikoilla ennen tarjoilua.
tiistaina, heinäkuuta 22, 2008
Unelmahyytelökakku
Kesälomalla olemme pitäneet huolen siitä, että makeanhammastamme ei ole kolottanut. Unelmahyytelökakku oli raikas ja maukas seuralainen iltapäivän kahvikupposelle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti