Taasen Sohvi tarjosi meille Keittokomeron kautta kokeilemisen arvoisen reseptin. Munakoiso on todella nyt löytänyt paikkansa sydämistämme, tai lähinnä kai vatsastamme. Ohje on alunperin kirjasta Kesäruokaa.
Tomaattikastike
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tölkkiä (à 440 g) tomaattimurskaa
kourallinen basilikaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
loraus balsamicoa
loraus hunajaa
Ruskista sipulit oliiviöljyssä ja lisää pannulle tomaattimurska, basilika ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä sillä aikaa kun valmistat munakoisorullat.
Munakoisorullat
2 munakoisoa
3 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 prk raejuustoa
kourallinen raastettua parmesaania
1 kananmuna
1 tl oreganoa
mustapippuria
suolaa
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi (noin 0,5-1 cm). Sivele viipaleet oliiviöljyllä ja levitä ne leivinpapetrilla vuoratulle pellille. Paista munakoisoviipaleita uunissa 200 asteessa, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Nosta viipaleet jäähtymään, mutta jätä uuni päälle.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle kerros tomaattikastiketta. Valmista munakoisorullat laittamalla levään päähän nokare täytettä ja rullaamalla ne sitten tiukalle rullalle. Nosta tomaattikastikkeen päälle sauma alaspäin. Levitä loput tomaattikastikkeesta rullien päälle ja kuorruta juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ruskistuvat ja täyte sulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti