tiistaina, heinäkuuta 17, 2007

Feta-pinaattitäytteiset lasagnerullat

Jos mansikka ja raparperi ovat oiva makupari, käyvät hyvin yhteen myös pinaatti ja feta. Lasagnelevyyn rullattuun feta-pinaattitäytteiseen kasvisruokaan saimme idean blogista, joka tarjoaa leipämaitoa, makeita ja muita herkkuja.

10 lasagnelevyä
vettä
3 pss pakastepinaattia
200 g fetaa
500 g paseerattua tomaattia tai 400 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta, esimerkiksi parmesaania

Liota lasagnelevyjä melkein kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes levyt pehmenevät niin, että ne voi rullata. Sekoita keskenään murskattu feta ja sulatettu pinaatti ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Laita pehmenneen lasagnelevyn päälle noin kaksi ruokalusikallista feta-pinaattiseosta ja kääri levy rullalle. Sekoita tomaattisoseen joukkoon hienonnetut sipulit ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Nosta rullat uuninkestävään astiaan, kaada päälle tomaattikastiketta ja raasta päälle juustoa. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia, kunnes juusto on sulanut ja kauniisti ruskistunut.


Ei kommentteja: