Pippuri sai maistaa ystävän tekemänä todella loistavaa, mehevän kosteaa suklaamoussekakkua, jota Pippurin oli sitten tehtävä myös Limen maistiaisiksi. Ohje on alunperin taltioitu jostakin nyttemmin tuntemattomasta lehdestä.
Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariinia
2 1/4 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja taikinaa varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 26 cm:n kakkuvuokaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Täyte
2 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
Kostutukseen noin 1 1/2-2 dl laimennettua appelsiinimehua
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan joukkoon kuuma kahvi ja vedestä poispuristetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen seokseen. Vaahdota valkuaiset ja toisessa kulhossa kerma. Lisää vaahdot suklaaseokseen sekoittaen täyte tasaiseksi.
Halkaise kakkupohja jättäen alaosa hieman paksummaksi. Kostuta molemmat levyt appelsiinimehulla. Levitä mousse alimmalle kakkupohjalle ja anna hyytyä hetki. Nosta kansi päälle, peitä kakku kelmulla tai muovipussilla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6 kommenttia:
Näyttää ihanan mehevältä!! Nams!
Kati, mikäli on suklaakakun ystävä, tätä kannattaa kokeilla. Mehevää kakku todella on ja ah, niin herkullista!
todella herkullisen näköinen kakku,voiko suklainen kakku muuta ollakkaan :D
Tänään synttäreilläni tarjoiltiin muun muassa tätä kakkua! Pienistä tekovaiheen vaikeuksista huolimatta maistui aikas hyvältä! Tein suklaamoussea ekaa kertaa, ja kakku oli oikein komean näköinen! Ja myös mainion makuinen ;) Kyllä santsattiin! Kiitos siis ohjeesta
-Lollie
Hei,
pitääkö kakun tosiaan antaa jähmettyä jääkaapissa yön yli? Kiireinen haluaisi tietysti syödä sen heti. :-)
Hei!
Varmaankin riittää, että kakkua hyydyttää jääkaapissa muutaman tunnin. Perinteisestihän hyydytettyjä kakkuja ohjeistetaan pitämään jääkaapissa vähintään nelisen tuntia eli epäilen, että neljässä tunnissa myös tämän kakun mousse kyllä hyytyy.
Lähetä kommentti