Erilaisten juustokakkuohjeiden kokeilu jatkuu yhä edelleen. Vuorossa oli Arla Ingmanin resepteistä löytynyt juustokakku, johon ei tullut taasen lainkaan juustoa. Kakku oli kyllä kokeilemisen arvoinen ja meni yhdessä hujauksessa isäntä- ja vieraspariskunnan suihin.
Pohja
10 digestivekeksiä
75 g voita
Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl sokeria
Kuorrutus
4 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 7 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, levitä seos kakun pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä esimerkiksi mansikkasoseen kanssa.
3 kommenttia:
Heippa! Paras juustokakku mitä olen ikinä leiponut oli valkosuklaajuustokakku! Koikeilkaa ihmeessä, se yltää melkein starbucksista saatavan whitechocolateraspberrycheesycake:n _mikä sanahirviö..._ tasolle, varsinkin kun sekoittaa täytteeseen hyytymisvaiheessa hiukan löysää vadelmakastiketta. Nami! Ohje löytyy ruokamaailman sivuilta
-blogien selailija ;D
Testasin tätä kakkua joitakin päiviä sitten, ja herkkua tuli. Kiitos ohjeesta ja innostavasta otteesta, millä toteutatte blogianne. Ensi kerralla ajattelin syventää vaniljan makua laittamalla kakkuun vähän vaniljan makuista leivonta-aromia.
terkuin Eppu
Jos ihan tarkkoja ollaan, rahka on juustoa. En tiedä, millä kategorialla, mutta niin väitetään.
Lähetä kommentti