Juustokakkuja on kokeiltu jos jonkinlaisia. Yhteistä näille kakuille on ollut, että niihin on todella tullut juustoa joko tuorejuuston tai ricotan muodossa. Kauneus & Terveys -lehden sivuilta löytyneiden mansikkaunelmien joukosta löytyy mansikkajuustokakku, johon ei tule kuitenkaan lainkaan juustoa. Ohjetta mukaellen syntynyt kakku oli raikkaan maukas ja mehukas. Keksimurupohja oli uunissa paistamisen ansiosta sekä maultaan että koostumukseltaan onnistuneempi kuin hyydytetyissä kakuissa.
Pohja
noin 15 digestive-keksiä
75 g margariinia
Täyte
2 munaa
1 tlk maitorahkaa
1 tlk ranskankermaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
noin 2 dl mansikoita
Sekoita sulatettu margariini murskattujen keksien joukkoon. Taputtele seos halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, sokeri, jauhot ja paloitellut mansikat. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä ja tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti