tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Juustokakku juustotta

Erilaisten juustokakkuohjeiden kokeilu jatkuu yhä edelleen. Vuorossa oli Arla Ingmanin resepteistä löytynyt juustokakku, johon ei tullut taasen lainkaan juustoa. Kakku oli kyllä kokeilemisen arvoinen ja meni yhdessä hujauksessa isäntä- ja vieraspariskunnan suihin.

Pohja
10 digestivekeksiä
75 g voita

Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl sokeria

Kuorrutus
4 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 7 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, levitä seos kakun pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä esimerkiksi mansikkasoseen kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Paras juustokakku mitä olen ikinä leiponut oli valkosuklaajuustokakku! Koikeilkaa ihmeessä, se yltää melkein starbucksista saatavan whitechocolateraspberrycheesycake:n _mikä sanahirviö..._ tasolle, varsinkin kun sekoittaa täytteeseen hyytymisvaiheessa hiukan löysää vadelmakastiketta. Nami! Ohje löytyy ruokamaailman sivuilta

-blogien selailija ;D

Anonyymi kirjoitti...

Testasin tätä kakkua joitakin päiviä sitten, ja herkkua tuli. Kiitos ohjeesta ja innostavasta otteesta, millä toteutatte blogianne. Ensi kerralla ajattelin syventää vaniljan makua laittamalla kakkuun vähän vaniljan makuista leivonta-aromia.

terkuin Eppu

Anonyymi kirjoitti...

Jos ihan tarkkoja ollaan, rahka on juustoa. En tiedä, millä kategorialla, mutta niin väitetään.