torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Tomaatti-perunafocaccia

Focacciaa on aikaisemmin kokkailtu muhkeana ja tomaatilla höystettynä. Tomaatti-perunafocaccia oli hieman erilainen ja perunatäytteensä johdosta se oli todella ruokaisaa ja täyttävää. Myös maultaan se oli oikein miellyttävää. Alkuperäinen ohje, jota sovelsimme, löytyi Leivontaherkut-kansiosta.

Taikina
50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sormisuolaa
2 dl oliiviöljyä
noin 14 dl erikoisvehnäjauhoja

Täyte
1/2 kg keittettyjä jauhoisia perunoita
4-6 dl juustoraastetta (esimerkiksi cheddaria ja parmesaania)
2 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
2 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
pippuria

Pinnalle
sormisuolaa
rosmariinia

Murenna hiiva veteen, lisää joukkoon sormisuola ja 1 dl oliiviöljyä. Sekoita joukkoon suurin osa jauhoista ja jätä pieni määrä leipomista varten. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti.

Voitele noin 30x40 cm:n uunivuoka 3 rkl:lla oliiviöljyä. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen osa vuokaan. Soseuta perunat ja sekoita niiden joukkoon juustot, tomaatit ja mausteet. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Kauli toinen taikina ja nosta se täytteen päälle.

Painele taikinan reunat tiiviisti yhteen ja pistele haarukalla ilmareikiä. Pirskottele loppu öljy ja ripottele sormisuolaa ja rosmariinia leivän päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 45-60 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin ja irtoaa vuoan reunoista.

Ei kommentteja: