keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Broileria ruukussa kannen alla

Muutaman onnistuneen broileriruukkuruoan jälkeen odotimme innokkaina Valion ohjetta mukaillen valmistettujen broileriruukkujen syömistä. Erityisen innokkaiksi ohje teki meidät sen vuoksi, että ruukut peitettiin taikinakannella. Hauska idea.

Ohje oli toimiva, mutta etenkin Pippurin mieleen olisi ollut, jos sekaan olisi laitettu vielä jotakin voimakkaan makuista juustoa. Ruukun kannen kanssa olisimme taas puolestaan onnistuneet paremmin, mikäli olisimme valinneet pienemmän annoskulhon. Nyt puolillaan olevien ruukkujen päälle oli turha yrittääkään kantta niin, että se olisi ollut kulhon reunojen päällä.

Broileriruukkujen kanssa tarjolla oli keitettyä riisiä ja riisin päällä puolestaan kokeilimme mausteseosta, joka muodoistui öljyssä paistetuista sinapinsiemenistä, currysta ja sitruunan mehusta sekä kuoriraasteesta.

4 annosta

Kansitaikina

1/2 prk (125 g) maitorahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja

Kastike
300 g broilerinsuikaleita
1 rkl voita
1/2 tl currya
1/2 tl paprikajauhetta
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
1 paprika kuutioituna
1 prk (227/136 g) ananaskuutioita
1/2 rkl rakuunaa
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja

Sekoita kansitaikinaa varten keskenään pehmeä voi, maitorahka ja jauhot. Laita taikina hetkeksi kylmään.

Paista broilerisuikaleet ja mausta currylla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon sipulit ja anna hetki paahtua. Lisää sitten ruokakerma ja hauduta hetki. Lisää lopuksi paprika- ja ananaskuutiot, rakuuna, suola ja vehnäjauhot pieneen vesimäärään liuotettuina. Anna kastikkeen kiehua kypsäksi ja jaa se uuninkestäviin annosvuokiin.

Kauli kansitaikina ohueksi ja leikkaa neliöiksi. Nosta taikinapalat kansiksi vuokien päälle. Kypsennä 175 asteessa, kunnes taikina on saanut kauniin värin. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja: