Edellisestä itsetehdystä puurosta on jo vierähtynyt melkoinen tovi. Hieman lämmin kauramannapuuro nautittuna jo hieman jääkaapissa viilenneen aprikoosikiisselin kera vei totisesti kielen mennessään.
Kauramannapuuro
1 l maitoa
1 1/2 dl kauramannasuurimoita
1/2-1 tl suolaa
Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää joukkoon kauramannasuurimot hyvin sekoittaen. Hauduta puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta puuro suolalla. Nauti esimerkiksi aprikoosikiisselin kanssa.
Aprikoosikiisseli
1 l vettä
250 g kuivattuja aprikooseja
4 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Laita 1 l vettä, aprikoosit ja sokeri kattilaan ja anna kiehua niin, että aprikoosit hieman pehmenevät. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kylmään veteen (1 dl) sekoitetut perunajauhot. Nosta kiisseli levylle ja nna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti