maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Hedelmäiset sarvet

Hesarin Ruokatorstai tarjosi ohjeen mukaville hedelmäisille sarville, joita olisi voinut nauttia useammankin kerrallaan. Mikäli sarvista haluaa oikein makeita, kannattaa lastenruokasose korvata esimerkiksi marmeladilla. Täytettä varioimalla sarvista voi tehdä helposti eri makuisia omien makumieltymysten mukaisesti. Saattaisipa toimia varsin hyvin esimerkiksi suklaisella täytteellä.

Taikina
2 1/2 dl vettä
30 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl hedelmäsokeria
1 tl kardemummaa
1 dl öljyä
5 1/2-6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Täyte
1 tlk hedelmäsosetta, esimerkiksi aprikoosi- tai omenasosetta (lastenruoka)

Voitelu
1 rkl hunajaa
2 rkl vettä
(mantelirouhetta)

Sekoita haaleaan veteen hiiva, sokeri, suola, öljy ja kardemumma. Alusta joukkoon jauhot vaivaten taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja leivo ne pyöreiksi halkaisijaltaan noin 25 cm:n levyiksi. Leikkaa jokainen levy leivinpyörällä kuuteen kolmioon ja jaa sose kolmioille. Muotoile kolmiot sarviksi aloittamalla sarven teko levyn ulkoreunoilta niin, että kolmion huippu jää sarven alapuolelle, jolloin se ei aukene paistamisen aikana.

Kohota sarvet ja voitele hunaja-vesiseoksella, ripottele halutessasi päälle vielä mantelirouhetta. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä.

Ei kommentteja: