Ennen pääsiäistä herkuttelimme Ruokalan ohjeistamilla loistavilla lohimedaljongeilla, joiden kylkiäiseksi mausteriisi sopi mitä parhaimmin. Lisänä tarjosimme tsatsikia ja mangokastiketta, joka valmistui samaan tyyliin kuin kesällä, eroten ainoastaan siinä, että säilykemangot korvattiin mangososeella.
4 annosta
Limemaustetut lohimedaljongit
4-6 lohimedaljonkeja
2 limettiä
merisuolaa
valkopippuria
tuoretta tai kuivattua tilliä
Mausta lohimedaljongit kevyesti merisuolalla, valkopippurilla ja tillillä. Anna medaljonkien graavaantua jääkaapissa vuoassa kelmun alla noin 3 tuntia. Poista kalan pinnasta liiat mausteet. Purista yhden limetin mehu medaljongien päälle ja leikkaa toinen ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Mausteriisi
2 dl riisi
5 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
suolaa
tilkka öljyä
Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa kattilassa. Lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää sitten riisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kattilaan vesi ja suola ja keitä kunnes riisi on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti