maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Persikkainen broileripiirakka

Viime syksynä löysimme aivan fantastisen rasvattoman piirakkapohjan ohjeen. Nyt löytyi myös toinen, jota voi ainakin vähärasvaiseksi kutsua. Finfoodin keittokirjan ohjetta mukaillen syntyi herkullinen persikkainen broileripiirakka, joka nousi hetimmiten piirakoiden parhaimmistoon, joskin olemme tehneet harmittavan vähänlaisesti erilaisia piirakoita.

Pohja
1 dl vettä
1 muna
1 tl suolaa
4 dl jauhoja
1 1/2 rkl voisulaa

Täyte
1/2 paprika paloiteltuna
1/2 sipuli silputtuna
1 säilykepersikka paloiteltuna
300 g broilerinsuikaleita
1 muna
1 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
Chicken & Steak -mausteseosta (pippuri, paprika, korianteri, sinapinsiemen, valkosipuli)
1-2 dl juustoraastetta

Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon vesi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon voisula. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Paista broilerinsuikaleet kypsiksi sekä kuullota paprika ja sipuli. Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita muna ja kermaviili keskenään ja mausta seos. Kaada kastike täytteen päälle. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

2 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Heips, ihanaa kun postaatte toisenkin kevyemmän piirakkapohjan.
Kumpi resepti tuottaa mielestänne paremman lopputuloksen?
nimim. rakastaa piirakoita, ei niinkään voita

Pippuri kirjoitti...

Katkarapupiirakasta on jo sen verran aikaa, ettei meillä ole sen pohjasta niin tarkkaa muistikuvaa. Molemmat pohjat olivat joka tapauksessa hyviä. Katkarapupiirakan pohja ehkä hieman muruisempi ja tämän broileripiirakan pohja hieman pizzapohjamaisempi.