perjantaina, maaliskuuta 07, 2008

Kierteiset basilikagrissinit

Aakkosleivonnassa yhdet odotetuimmista leipomuksista olivat kierteiset basilikagrissinit ja nyt pääsimme niitä vihdoinkin tekemään tomaattikeiton kaveriksi. Aikaisemmat tekosemme muistuttavat aavistuksen grissinejä, molemmat yhtä herkullisia.

1 ruukku tuoretta basilikaa
25 g hiivaa
2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 muna
5-6 dl erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun:
muna

Silppua basilikanlehdet. Murenna hiiva kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, suola, muna, basilikasilppu ja melkein kaikki jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa se kimmoisaksi. Muovaa taikina tangoksi ja jaa se 30 palaan. Pyöritä jokainen pala noin 30 cm:n pituiseksi tangoksi, taita keskeltä kahtia ja pyöritä sakarat toistensa ympäri. Kohota grissineitä vielä leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia. Voitele grissinit rakenteeltaan rikotulla munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: