perjantaina, maaliskuuta 21, 2008

Mämmistä moussea

Mämmi on pääsiäiseen kuuluva perinneruoka, joka jakaa melko lailla ihmisten mielipiteitä. Meillä mämmi on Pippurin mieleen, mutta Lime ei taida olla vuosiin koskenutkaan tähän vedestä, maltaasta ja ruisjauhosta valmistettuun herkkuun. Valion reseptivihko tarjosi kuitenkin ohjeen mämmimousseen, josta Limekin vallan riemastui. Taitaa mämmimoussesta tulla tämän perheen yhteinen pääsiäisen perinneruoka.

Mikäli mämmin maku on mieleen, kannattaa käydä katsomassa erään mämmivalmistajan sivuilla olevia ohjeita, joissa mämmiä on hyödynnetty niin leivonnaisiin, jälkiruokiin kuin pääruokiin. Mämmimuffinssit ovat ainakin päässeet useammankin bloggaajan keittiössä kokeiluun.

Mämmimousse

1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 dl mämmiä
1 tlk (425/250 g) persikkaa kuutioituna

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon mämmi hyvin sekoittaen. Kokoa annoskulhoihin kerroksittain mämmivaahtoa ja persikkakuutioita.

1 kommentti:

Tuula kirjoitti...

Tuo mämmimousse kuulostaa kyllä siltä, että sitä on pakko joskus kokeilla! Kiva vinkki :)