torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Aprikoosileipä

Aloitimme pääsiäiskokkailumme tänään kuivatuilla aprikooseilla maustetulla vuokaleivällä. Aprikoosi taitaa olla persikan ohella yksi suosituimmista pääsiäisajan hedelmistä ja tulevat ne näkymään myös meidän ruokapöydässämme. Pääruokamme eivät ole tulevien pyhien aikana kovinkaan pääsiäisenomaisia, mutta jälkiruoat ja leivonnaiset olemme puolestaan pyrkineet valitsemaan pääsiäisen perinteisiä makuja ja värejä kunnioittaen.
35 g (noin 3/4 palaa) hiivaa
3 1/4 dl vettä
1/2 rkl suolaa
1 tl sokeria
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl öljyä
150 g kuivattuja aprikooseja
1 dl auringonkukansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja alusta taikina käsin kimmoisaksi. Lisää joukkoon lopuksi öljy. Kohota taikinaa liinan alla noin 30-40 minuuttia.

Paloittele aprikoosit ja vaivaa kohonneeseen taikinaan aprikoosipalat ja auringonkukansiemenet. Siirrä taikina voideluun leipävuokaan kohoamaan vielä 20 minuutiksi. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.


Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille Limepippurin lukijoille!

Ei kommentteja: