maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Daim-leivokset

Uusin Ruokamaailma nostatti Limen kaltaiselle herkkusuulle veden kielelle daimin makuisilla leivoksillaan. Lopputuloksena oli herkullisia, mutta todella tuhteja suklaisia sydämiä. Pidä siis huoli, että et tee paloista liian suurikokoisia.
175 g margariinia
200 g taloussuklaata
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa
200 g Maitosuklaa Daimia
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
200 g Maitosuklaa Daimia
1 dl kuohukermaa
25 g margariinia

Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Lisää sekoittaen joukkoon rakenteeltaan rikotut munat, rouhittu Daim-maitosuklaa ja vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

Anna kakkulevyn jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrutus kattilassa kuumentamalla sekoittaen paloiteltu suklaa, kerma ja margariini, kunnes seos sulaa tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakkulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oi miten suloinen idea tuo piparkakkumuotilla leikkaaminen! :)

Pippuri kirjoitti...

Anna, leivoksista tuli kyllä muoteilla suloisempia, mutta kieltämättä oli melkoista hommaa, kun levy oli melko paksu ja leivosten pintaan jäi pienestäkin kosketuksesta jälki. Piparimuottikin menetti kyllä vähän muotoaan tämän operaation jäljiltä. :)