Tällä kertaa teimme toisenlaisen version kanasta hapanimeläkastikkeessa, joka on erityisesti Pippurin vakiovalinta kiinalaisessa ravintolassa käydessämme.
400 g broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 makea paprika
200 g wokvihanneksia
1 prk (290 g/170 g) herkkusieniviipaleita
1 prk (227 g/137 g) ananaspaloja
Viipaloi aluksi sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuutioi paprika. Kuullota sipuleita wokpannulla tilkassa öljyä, lisää joukkoon fileesuikaleet ja paista kypsiksi. Lisää paprika ja wokvihannekset ja paista muutama minuutti. Lisää lopuksi herkkusienet ja ananakset. Anna kypsyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat hapanimeläkastikkeen.
Kastike
3 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1/2 dl sokeria
1/2 dl makeaa soijakastiketta
1-2 rkl viinietikkaa
2 rkl maissijauhoja
Sekoita kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Kaada kastike wokin joukkoon ja anna hautua vähän aikaa. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
2 kommenttia:
Tämä täällä inhoaa suuresti purkkiananiasta - tuore on ok. Mutta, mitäs olet mieltä, mitenkähän tuohon sopisivat pehmeät aprikoosit? Niitä olisi kotona ja muutkin aineet, taidan kokeilla ,D
Ai niin - ja sitä sinun piirakkaohjettasi kokeillaan tänään savu/loimulohi- & sieni- & tuorejuustoversiolla. Oh ja njam!
Polgara, anteeksi, että saat vastauksemme vasta nyt. Tuore ananas ja pehmeät aprikoosit sopivat varmaankin ihan yhtä hyvin, jos eivät vielä paremminkin.
Miltä piirakka muuten maistui lohiversiona?
Lähetä kommentti