Viimeinen juusto-alkuinen aakkosleivonnan tuotos oli juustosämpylät. Sämpylät olivat tuoreeltaan nautittuna suorastaan suussa sulavia.
50 g margariinia tai voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 dl raastettua juustoa
noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
vettä
Sulata rasva ja lisää se maitoon lämmittäen seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja liuota pieneen määrään maitoseosta. Lisää loput nesteestä, juustoraaste ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.
Vaivaa taikinaa jauhotulla leivinalustalla ja jaa se 30 palaan ja pyöritä niistä sämpylöitä. Kohota sämpylöitä leivinliinan alla vielä noin 20 minuuttia. Paista sämpylät uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voitele sämpylät lämpöisellä vedellä heti uunista nostamisen jälkeen.
4 kommenttia:
Heippa! Mukava sämpyläresepti. Minulla sattui olemaan kotona sämpyläjauhoja, joita käytin juustosämpylöihin. Nami, näinkin tuli tosi maittavia sämpylöitä! Suussasulavai, ihania. Kiitti ohjeesta.
Sämpyläjauhothan ovat ihan omiaan sämpylätaikinaan :)
Mukava, että maistui sinullekin!
Moikka!
Testasin tänään reseptin.
Hyviä sämpylöitä tuli, nam nam.
Suola?
Lähetä kommentti