Jouluaterian päätimme piparihyytelöön, jonka kera tarjottiin glögikastiketta. Valion ohjeistama jälkiruoka oli raikas päätös tuhdille aterialle. Mausteet toivat hyytelöön piparisuutta, mutta mielenkiintoista olisi maistaa hyydykettä myös itse piparista tehtynä.
Piparihyytelö
5 liivatelehteä
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
1 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kuumenna kattilassa koko ajan huolellisesti sekoittaen maito, munat, perunajauho, sokeri ja mausteet niin kauan, että seos sakenee, mutta älä anna seoksen kiehua. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet kuumaan kiisseliin hyvin sekoittaen. Jäähdytä seos välillä sekoittaen.
Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää kermavaahto kiisseliin ja tarkista maku. Lisää halutessasi sokeria. Kaada seos noin litran kakkuvuokaan, peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä yön yli. Upota kakkuvuoan reunat hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.
Glögikastike
5 dl punaista glögiä
1 rkl perunajauhoja
Sekoita perunajauhot glögiin ja kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Jäähdytä kastike ja tarjoa hyytelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti