Joulun aikana nautiskelimme ja myös muut pääsivät siemailemaan joululikööriä, jonka ohje juontaa juurensa alunperin Saksaan. Vaikka ajoitimmekin liköörin valmistumisen jouluksi, voi tätä juomaa nauttia nimestään huolimatta aivan hyvin minä tahansa vuodenaikana. Likööristä tuli voimakkaasti aniksinen, vaikka laitoimme vain kolme tähtianista. Aniksien määrän kanssa kannattaa olla siis tarkkana.
100 g kuivattuja aprikooseja
100 g kuivattuja taateleita
125 g kuivattuja luumuja
9 dl vodkaa
2 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
puolikas kanelitanko
2-3 tähtianista
3 mausteneilikkaa
3 kokonaista maustepippuria
1 mm kardemumman siemeniä
Laita kuivatut hedelmät tölkkiin ja kaada puolet alkoholista niiden päälle. Katso, että kaikki hedelmät peittyvät alkoholiin. Sulje tölkki ja anna seistä huoneenlämmössä kolme vuorokautta. Ravistele aina silloin tällöin.
Siivilöi hedelmät pois nesteestä ja purista hedelmistä neste juoman joukkoon. Sekoita siivilöidyn juoman sekaan loput vodkasta sekä sokeri ja mausteet. Anna seistä neljä viikkoa välillä ravistellen.
Siivilöi mausteet pois ja pullota.
1 kommentti:
Tein jouluksi vadelmalikööriä vähän samaan tapaan. Siitä tuli hyvää ja kauniin punaista. Tämäkin vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta.:)
Lähetä kommentti