Jälkiruokana tarjosimme illalllisvieraillemme Maku-lehden ohjeella tehtyä limettistä valkosuklaamoussea. Emme ole useinkaan tehneet mousseja, mutta tämän varsin herkullisen elämyksen innoittamana tulemme varmasti jatkossa niitä tekemään useammin.
2 liivatelehteä
1/2 dl maitoa
150 g valkosuklaata
1 limetin kuori raastettuna
2 rkl limettimehua
2 munaa
2 rkl sokeria
2 dl vispi-/kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata paloiteltu suklaa maitoon. Puserra liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan suklaaseokseen. Sekoita haaleaksi jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon limetin kuoriraaste ja mehu.
Vaahdota munat ja sokeri ja sekoita suklaaseos munavaahtoon.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Yhdistä kermavaahto ja munavaahto hyvin sekoittaen. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele annokset haluamallasi tavalla, esimerkiksi valkosuklaalastuilla ja limettiraasteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti