maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Caesarsalaatti

Kikhernesalaatin kanssa vieraiden vatsantäytteeksi pääsi klassista caesarsalaattia. Muutaman erilaisen syntytarinan omaava caesarsalaatti on saanut useammanlaisia versioita ja perinteistä caesarsalaattia voidaan täydentää esimerkiksi kanalla, katkaravuilla tai kalalla. Me katsastimme salaatinteossa ohjeita Aura Liimataiselta ja Ruokatorstaista.

Krutongit
2-3 rkl öljyä
1
valkosipulinkynsi
4 dl vaaleita leipäkuutioita

Valmista aluksi krutongit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää joukkoon halkaistu valkosipulinkynsi. Kääntele sitä öljyssä niin, että se saa väriä ja rasva on kuumaa. Poista valkosipuli pannusta ja kääntele leipäkuutioita maustuneessa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Anna krutonkien jäähtyä.

Kastike
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi
4 anjovisfileetä
1-1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2-1 tl dijoninsinappia
mustapippuria myllystä

Kuumenna kattilassa sekoittaen keltuaiset, sitruunamehu ja vesi, kunnes kastike sakenee. Lisää jäähtyneeseen seokseen puristettu valkosipulinkynsi ja hienonnetut anjovisfileet. Sekoita öljy kastikkeen joukkoon ohuena nauhana. Mausta sinapilla ja pippurilla.

Salaatti
1 ruukku romainesalaattia
1 kerä rapeaa salaattia, esimerkiksi jäävuorisalaattia
2 tomaattia
1/2-1 dl parmesaania lastuina

Huuhdo, kuivaa ja pilko salaatit ja tomaatit. Asettele salaatit ja tomaattiviipaleet tarjoiluastiaan, valuta
joukkoon kastike ja ripottele päälle krutongit ja parmesaanilastut.

Ei kommentteja: