Pikkuleipurin avustuksella Lime leipoi eilen mustikkaleivoksia. Leivoksista tuli hieman erinäköisiä kuin alkuperäisen ohjeen yhteydessä Kotivinkin jouluherkut -lehdessä. Syy saattanee olla enemmässä mustikoiden ja mustikkamehun määrässä. Leivokset olivat varsin makoisia täytteen muodostuessa tomusokerista.
Leivospohjat
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte
200 g mustikoita
2-3 dl tomusokeria
mustikoiden mehua
Vatkaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, huoneenlämpöinen paloiteltu rasva ja muna tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 1/2 tunniksi. Jaa taikina 10-15 osaan vuokien koosta riippuen ja painele taikina vuokiin. Paista leivospohjia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata mustikat ja ota mehu talteen. Sekoita tomusokeri ja mustikkamehu juoksevaksi kuorrutteeksi. Täytä vuoista irrotetut leivospohjat mustikoilla ja valuta päälle kuorrutetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti