maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Pellillinen iltapalapiirasta

Mukavaksi arki-illan pikkusyötäväksi valmistui Maku-teemalla kunnon pellillinen suolaista piirakkaa. Piirakasta riittää useammankin suun ruokkijaksi. Ohjeessa voi osan päärynästä korvata halutessaan myös omenalla.
Pohja
3 dl ruishiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 munaa
3 dl maitoa

Täyte
5 dl päärynäraastetta
170 g palvikinkkuviipaleita
3 munaa
3 dl ruokakermaa
100 g sinihomejuustoa muruna
150 g juustoraastetta
mustapippuria rouhittuna

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy, munat ja maito nopeasti sekoittaen. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Ripottele taikinan päälle päärynäraaste ja kinkkuviipaleet. Valuta täytteen päälle keskenään sekoitetut munat, kerma ja juustot. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos tästä terveellisestä pohjan ohjeesta! ensin hieman epäilytti, että miten puuron näköisestä kamasta voisi tulla toimiva piirakkapohja... mutta kyllä siitä vaan tuli. ja vieläpä tosi maukas! (käytin ruishiutaleiden sijasta kaurapuurohiutaleita.)