sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Kesäkurpitsakeitto

Valkosipulikeiton jälkeen innostuimme keitoista, erityisesti sosekeitoista niin, että nyt liedellämme valmistui jo toinen keitto pienen ajan sisällä. Kesäkurpitsakeitto maistui hyvin ruispatonkien kanssa. Keiton voi halutessaan tehdä myös hienompana versiona, jolloin se maustetaan valkoviinillä ja sherryllä.

4 annosta

1 iso sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
6-7 dl kasvis- tai lihalientä
noin 500 g kesäkurpitsaa paloina
2 dl ruokakermaa
tuoretta tai kuivattua tilliä
ripaus sokeria
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu voissa kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää joukkoon liemi ja pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kesäkurpitsat pehmeiksi eli noin 15 minuuttia. Soseuta keitto. Kaada joukkoon kerma, lisää mausteita maun mukaan ja anna keiton kiehua vielä pari minuuttia.

Ei kommentteja: