Ruokatorstai-viikon jälkeen jatkoimme kokkailua Maku-lehden ohjeistamana. Maku-teema tulee nyt vuorostaan jatkumaan noin viikon ajan. Ruispatongit saivat herkullisuudellaan ja helppotekoisuudellaan meidät vannomaan, että enää emme hanki patonkeja kaupasta, vaan teemme ne jatkossa itse.
4 patonkia
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
11 g kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
noin 6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Pinnalle seesaminsiemeniä
Sekoita 42-asteiseen veteen suola, sokeri ja ruisjauhot, joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhot ja öljy vähitellen alustaen taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja rullaa levyt hieman vinoittain. Kohota patonkeja vielä liinan alla. Voitele patongit vedellä ja leikkaa niiden päälle viillot. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
5 kommenttia:
Nämä teidän teemaviikkonne ovat hauskoja. Oli kiva vähän nähdä, millaisia reseptejä Ruokatorstaissa on, koska olen harkinnut kyseisen kirjan hankkimista.
Löysin arkistostanne monia kiintoisia reseptejä (miten olen voinut missata bloginne tähän saakka...?). Ainakin luumukohokas lähtee kokeiluun ja nämä patongit myös.
Teemaviikot on jo siksikin mukavia, että näin tulee kokeiltua yhdestä keittokirjasta tai lehdestä useampia ohjeita.
Mekin pyörittelimme kirjaston Ruokatorstaita käsissämme useamman kuukauden ajan, kunnes päätimme tilata ikioman ja viime perjantaina kirja tulikin jo postissa.
Kokeiltiin näitä alkuviikosta, oli tosi hyviä! Kiitos reseptistä!
Olepa hyvä, Henna! Kiva kuulla, että patongit maistuivat.
Voikos tällä reseptillä tehdä myös ruissämpylöitä? T: aloitteleva miesleipuri
Lähetä kommentti