lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Tomaattinen maalaisleipä

Ruokatorstai-viikolla uunissa paistui jo toinen leipä. Tällä kertaa maalaisleipä sai sisuksiinsa aurinkokuivatun tomaatin palasia. Tämän teemaviikon innoittamina tilasimme nettikirjakaupasta ihka oman Ruokatorstai-teoksen keittokirjahyllymme täytteeksi; nyt voimmekin palauttaa kirjaston kappaleen toisten hyödynnettäväksi.

2 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3 dl ruisjauhoja
1 l vehnäjauhoja
5-8 aurinkokuivattua tomaattia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito-vesiseokseen. Lisää suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla tasaiseksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota 40 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Hienonna tomaatit ja alusta taikinaan. Jaa taikina kahtia ja leivo siitä kaksi pyöreää leipää leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivät liinalla ja kohota niitä vielä 30 minuuttia. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullinen leipä, korvasin tosin aurinkokuivattujen tomaattien öljyn ihan oliiviöljyllä ja tomskut itsessään vihreillä oliivisiivuilla. Puolikkaalla annoksella tuli sopiva leipänen kahdelle hengelle! :)ham