perjantaina, lokakuuta 26, 2007

Lohi-fettuccine

Ruokatorstai-viikko jatkui näin perjantaina kalaisan pastan merkeissä. Samalla taisi olla myös ensimmäinen kerta, kun meidän keittiössä käytettiin tuorepastaa. Valmiin annoksen päälle rouskautimme vielä hieman Lime pepper -maustesekoitusta ja lopputulos oli todella herkullinen. Tämän ruoan valmistaminen käy todella käden käänteessä - alle vartissa jääkaapista lautaselle!


200 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 dl ruokakermaa
ruukullinen tuoretta ruohosipulia tai vaihtoehtoisesti kuivattua
1 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
250 g tuorepastaa
parmesaania
aurinkokuivattua tomaattia
yrttiä, kuten (sitruuna)basilikaa joko tuoreena tai kuivattuna

Kuumenna öljy kattilassa, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, kerma ja silputtu ruohosipuli. Lisää paloiteltu lohi ja sitruunamehu. Anna hautua hetken aikaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta samaan aikaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kastike kypsään, kuumaan ja valutettuun pastaan. Lisää annoksen päälle pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesaaniraastetta sekä yrttejä.

Ei kommentteja: