tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Täytetty parmesaanikalkkuna pestomarinoidulla kasvispedillä

Ulkona pimenevä alkusyksyn ilta, hieman tuulen lennättämiä keltaisia koivunlehtiä vastaleikatulla nurmikolla. Keittiössä kynttilän loiste, lempeä ruoan tuoksu, täyteläinen punaviini ja täydellisen ihana ruoka. Atrian 100 Nuorta Kokkia 2006 -keittokirja tarjosi vastauksen syyskuun ruokahaasteeseen, rakkausruokaan. Hyvä ruoka, parempi mieli.


Täytetty parmesaanikalkkuna

1 (noin 800 g) kalkkunan rintafilee
150 g vaalean leivän sisusta
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen
1 1/2 dl parmesaaniraastetta

Sekoita tuorejuusto ja leipä keskenään ja lisää sitten joukkoon kuutioidut tomaatit ja hienonnettu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viillä veitsellä fileeseen tasku ja täytä se leipäseoksella. Ruskista fileen pinta kuumalla pannulla molemmin puolin.

Mausta filee päältä suolalla ja pippurilla ja paista 160 asteessa 70 asteen sisälämpötilaan eli noin 45 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste fileen päälle kypsennyksen loppuvaiheessa. Anna fileen vetäytyä foliossa ennen tarjolle leikkaamista.

Pestomarinoidut kasvikset

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2-3 rkl pestoa
4-5 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, anna maustua hetki ja kuivaa ne sitten paperilla. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Paista paprikanpaloja pannulla ja anna niiden hautua hetki. Lisää joukkoon munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet, paista kasvikset puolikypsiksi ja kumoa ne sitten uunivuokaan. Mausta kasvikset, kaada niiden päälle öljyllä ohennettu pesto ja kypsennä 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa kalkkunan ja kasvisten lisänä esimerkiksi uunipaahdettuja tomaatteja. Nauti hyvässä seurassa!

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Herkullisen oloista! Kiitos osallistumisesta ja onnea kisaan!

Pippuri kirjoitti...

Mikko, kiitos sinulle haasteellisesta haasteesta!